itulau_fanua

tala fou

O le Faiga Fa'atino a Pregabalin i le togafitia o vaega faoa faamalosi o lo'o fa'aalia ai taunu'uga manuia i su'esu'ega a le fale gaosimea.

I se suʻesuʻega talu ai nei na faia i se fale gaosi taʻutaʻua, na maua ai e le au suʻesuʻe le faʻaogaina o le gaioiga ma matauina aafiaga lelei o le pregabalin i le togafitia o vaega faoa faamalosi.O lenei fa'alavelave ua ofoina mai ai le fa'amoemoe fou mo tagata ta'ito'atasi o lo'o mafatia i lenei ma'i fa'avaivai, fa'aavanoaina le ala mo le aga'i i luma i togafitiga epilepsy.

Faoa faoa vaega, e ta'ua foi o le faoa faamalosi, o se ituaiga o epileptic seizure e afua mai i se vaega patino o le fai'ai.O nei faoa faamalosi e mafai ona matua aafia ai le tulaga lelei o le olaga o se tagata, e masani ona taitai atu ai i tapulaa i gaoioiga i aso taitasi ma faateleina ai tulaga lamatia mo manu'a faaletino.Talu ai o le aoga o togafitiga o loʻo iai e tumau pea le faʻatapulaʻaina, o loʻo galulue ma le le vaivai le au suʻesuʻe i le sailia o ni fofo fou ma sili atu ona lelei.

O le Pregabalin, o se vailaʻau e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le epilepsy, tiga o le neuropathic, ma faʻalavelave popole, ua faʻaalia le tele o folafolaga i le faʻafefeina o vaega faoa faamalosi.O le suʻesuʻega a le falegaosimea na taulaʻi i le malamalama i ana gaioiga faʻatino ma le iloiloga o lona aʻafiaga faʻafomaʻi i luga o se vaega o gasegase o loʻo mafatia i vaega faoa faamalosi.

O le gaioiga o le pregabalin e aofia ai le fusifusia i nisi o ala o le calcium i totonu o le fatugalemu o le tino, faʻaitiitia ai le tuʻuina atu o neurotransmitters e nafa ma le tuʻuina atu o faʻailoga tiga ma gaioiga faʻaletonu eletise i le faiʻai.E ala i le faʻamautuina o neurons ova, pregabalin e fesoasoani e puipuia le sosolo o le faʻalavelave eletise eletise, ma faʻaitiitia ai le tele o taimi ma le mamafa o faoa faamalosi.

O fa'ai'uga na maua mai i su'esu'ega a le falefaigaluega sa matuā fa'amalosia.I luga o se vaitaimi o le ono masina, o tagata mamaʻi na mauaina le pregabalin o se vaega o la latou togafitiga faʻapitoa na maua se faʻaititia tele i le numera o vaega faoa faʻataʻitaʻiga faʻatusatusa i le vaega faʻatonutonu.E le gata i lea, oi latou na tali lelei i le pregabalin na lipotia mai le faʻaleleia atili o le tulaga lelei o le olaga, e aofia ai le faʻaitiitia o popolega e fesoʻotaʻi ma le faoa faamalosi ma faʻaleleia le gaioiga o le mafaufau.

O Dr. Samantha Thompson, o le taʻitaʻi suʻesuʻe na aofia i le suʻesuʻega, na faʻaalia lona naunautaiga e uiga i nei suʻesuʻega.Na ia faʻailoa le manaʻomia vave mo togafitiga sili atu mo tagata mamaʻi e maua i se vaega faoa faamalosi ma faʻaalia le taua o le gaioiga o le pregabalin i le ausiaina o taunuuga lelei.E talitonu Dr. Thompson o lenei su'esu'ega o le a saofagā i le atina'eina o togafitiga fa'apitoa e sili atu ona taula'i ma lelei, e maua ai le toomaga i le anoanoa'i o tagata e a'afia i le ma'i epilepsy.

E ui lava i taunuuga lelei, na faamamafaina e le au suʻesuʻe le taua o nisi suʻesuʻega e faʻamaonia ai nei suʻesuʻega ma suʻesuʻeina aʻafiaga mo se taimi umi.E taua tele le faia o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e aofia ai le toʻatele o tagata maʻi ma faʻalapotopotoga eseese o tagata e faʻamautinoa le aoga ma le saogalemu o le pregabalin i le togafitia o vaega faoa faamalosi.

O le manuia o lenei su'esu'ega falegaosi ua tatala ai avanoa fou mo su'esu'ega fa'asaienisi.O lo'o va'aia e le au su'esu'e su'esu'ega i le lumana'i e taula'i i le fa'ata'ita'iina o le fa'agaioiga a le pregabalin, fa'atatauina o le su'ega lelei, ma le fa'ailoaina o tu'ufa'atasiga ma isi vaila'au fa'ama'i e fa'aleleia ai le aoga.

I le fa'ai'uga, o le su'esu'ega a le falegaosimea i luga o le fa'aogaina o le fa'aogaina o le pregabalin ma ona a'afiaga lelei i le togafitia o vaega faoa faamalosi o se mea taua tele i su'esu'ega epilepsy.O lenei alualu i luma o loʻo i ai le gafatia e toe faʻafouina ai le togafitiga mo tagata taʻitoʻatasi o loʻo mafatia i lenei tulaga faʻavaivai.A'o fa'agasolo atili su'esu'ega, e fa'amoemoe o le pregabalin o le a maua ai le toomaga ia i latou e a'afia i vaega faoa faamalosi, ma i'u ai ina fa'aleleia atili le lelei o le olaga.


Taimi meli: Iul-07-2023